CV EN CONTACT
 CVGeboren: Soest, 1952, wonend en werkend in Utrecht.

Afgestudeerd in 1984 aan de kunstacademie in Utrecht, richting grafische technieken.

Geblazen glas sinds 1999. Olieverf op doek sinds 1987.


Exposities


Glasgalerie Broft in Leerdam,  doorlopend.

In 2005 Nationaal Glasmuseum in Leerdam. Het betrof hier een solo tentoonstelling.

Vanaf 2007 regelmatig vertegenwoordigd op de Glaskunstbeurs in Leerdam.

In 2010 in galerie Frank Welckenhuysen in Utrecht, Interart in Heeswijck Dinther.

In 2010 de Compagnie in Dordrecht.

In 2018 Jagtlust in De Bilt.

In 2019 galerie del Campo in Wijster.


Bij Kunsthandel Juffermans in Utrecht is ondermeer een rode craquele schaal met titel Ode aan de Zon, in de etalage te bewonderen.Vanaf nu is mijn werk ook te zien bij galerie ImSpa, Scheepmakerstraat 23, 2984 BE in Ridderkerk. Open op vrij-, za- en zo- 13-17 uur. In een zogenaamde In Between tentoonstelling zijn op dit moment van mij twee glasunica te zien. Van 10 april tot en met 15 augustus is mijn glas te zien in de jubileumtentoonstelling van de Vrienden van Modern Glas onder de titel 'Glas Blijft Inspireren' in het Nationaal Glasmuseum, Leerdam. Van de 190 inzendingen zijn 85 glaskunstenaars uit

Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Italie en Zwitserland geselecteerd en ik ben trots er bij te zitten met onderstaande glasunica 'Una Mattina', een glasobject dat gaat over een bijzonder licht dat ik onder een bruggetje over een slootje op het donkere water zag schijnen.     Op 25 en 26 september is een unica en een schilderij van mij te zien in de jubileumtentoonstelling van De Kijkdoos in Bennekom.


Op 9 en 10 oktober doe ik met mijn atelier aan de Draaiweg 51 weer mee met de Utrechtse atelierroute. Ik laat prenten, schilderijen en glasunica zien.


Van 13 november tot en met 19 december is mijn glas, gecombineerd met een paar schilderijen te zien in galerie Imspa , Scheepmakerstraat 23 in Ridderkerk.


In december is mijn werk te zien in de tentoonstelling Kunst Kasteel Bemmel.


Van 5 juni 2022 tot en met 26 juni 2022 exposeer ik glasunica, prenten, schilderijen en miniatuurprentjes in Kasteel Rhoon. Mede exposant is de schilder Gertjan Albers.Publicaties


Monografie Schilderen met glas (2005)

Diverse publicaties in Fjoezzz, Kunstbeeld, AD Utrechts Nieuwsblad, Trouw en Tableau.


Nevenwerkzaamheden: kunstcritica voor Fjoezzz en Keramiek.


Werk in de verzameling van:


Museum Van Bommel van Dam, Venlo.

Museum Het Rondeel in Rhenen.

Het Nationaal Glasmuseum in Leerdam.

Het Hentrich Glasmuseum in Dusseldorf.

Museum van Lien, Fijnaert.

Triodos Bank.
Contact

Thea Figee  Goedestraat 36  3572 RV Utrecht

Atelieradres:

Draaiweg 51  3515 EJ Utrecht

Mobiel: 06-12121055 

Email: theafigee@gmail.com 

Website: www.theafigee.nlACTIE:


Om de Vogelopvang Utrecht, waar ik zoveel gestrande vogels breng, te steunen doneer ik de totale opbrengst van tien miniatuurtjes (zie de pagina miniaturen) aan de Vogelopvang. De miniaturen kosten 35 euro per stuk en het zijn unica. In mijn atelier is een keuze te maken, want de serie is groter dan ik hier op de website laat zien. Maar er kan ook gekozen worden uit de prentjes die op de pagina miniaturen zijn afgebeeld. Opsturen kan ook, maar dan komt er porto bij. De maten van de miniaturen inclusief zuurvrij museumkarton passepartout zijn 20 x 20 cm. Bellen 0612121055 of per mail theafigee@gmail.com.